Početna obuka

Centar za obuku pilota „Falcon“ nastaje kao izraz dugogodišnje težnje grupe entuzijasta i zaljubljenika u letenje da se u Pančevu ponovo otvori pilotska škola. Obzirom da je u vremenu od 1938-1940 i kasnije 1945 godine ovde postojala tzv. Prva pilotska škola, potpuno su razumljive želje da se u ovom gradu nastavi sa tradicijom ali u novom savremenom obliku. Stoga smo odlučili da formiramo Centar za obuku pilota na ultralakim vazduhoplovima i tako pružimo mogućnost i mlađim generacijama da se vinu u nebo.
- Uloženo je dosta sredstava, vremena, truda,Upravo radi ostvarenja tih ciljeva osnovali smo Centar za obuku pilota, čija je osnovna namena obezbeđenje uslova za kompletnu letačku obuku pilota ultralakih vazduhoplova uz korišćenje sopstvenih ili letelica u ličnom posedu i s tim u vezi, pružanje svih usluga na njihovom održavanju, pripremi i čuvanju...

-Pored adekvatnih objekata i infrastrukture, letelica, prateće opreme, stručnog i ostalog osoblja, posedujemo i neophodne Certifikate, izdate od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva R. Srbije, koji su potrebni za nesmetani rad Centra.
-Programi obučavanja pilota-učenika su usklađeni sa evropskim propisima iz vazduhoplovstva (JAR) i odgovaraju zahtevima i preporukama stručnih organa DCV-a, što obezbeđuje priznavanje obuke i validnost Dozvole pilota ULAPL kod nas, ali i van zemlje, odnosno svugde gde se primenjuju JAR-propisi.


-Jedna od velikih prednosti našeg Centra jeste sigurno i sastav naše rukovodeće strukture. Svi instruktori letenja su iskusni instruktori sa velikim naletom i dugogodišnjom praksom obučavanja na većim, mnogo težim, bržim a samim tim i mnogo složenijim vazduhoplovima... Oni poseduju mnoga - uključujući i najviša zvanja i ovlašćenja koja su se mogla steći u nekadašnjem vojnom vazduhoplovstvu. Svi instruktori letenja i nastavnici teorne obuke imaju dugogodišnju praksu, poznati su i priznati od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva R.Srbije.. Smatramo da je upravo to njihovo akumulirano iskustvo naša velika prednost u odnosu na neke druge pilotske škole... Njihovo znanje i iskustvo je garant uspešnog vođenja Vaše obuke kroz sve uspone i padove koji se mogu očekivati u toku letačke obuke svakog pilota …

Programi obučavanja pilota-učenika

Programi obučavanja pilota-učenika su usklađeni sa evropskim propisima iz vazduhoplovstva (JAR) i odgovaraju zahtevima i preporukama stručnih organa DCV-a, što obezbeđuje priznavanje obuke i validnost Dozvole pilota ULAPL kod nas, ali i van zemlje, odnosno svugde gde se primenjuju JAR-propisi.

Upis u školu letenja

Postoji više načina ostvarenja Vaših želja u pogledu letenja. Svaka od varijanti ima svoje prednosti i na Vama je da izaberete onu pravu, koja najviše odgovara vašim planovima, mogućnostima, obavezama, vremenu ili mogućnostima plaćanja... Slobodno nam se obratite za savet, objasnite Vaše želje i mogućnosti. Sigurno ćemo zajedno naći najbolje rešenje za Vas... Svakako Vam savetujemo da obuku u našem Centru izvršavate u kontinuitetu.

Cene

Obuka pilota svakako nije najjeftinija stvar u vašem životu, jer kao što znate kvalifikacije i struktura osoblja, letelice na kojima se vrši obuka, njihova priprema i održavanje, kao i permanentno visok standard rada i kvaliteta obuke moraju biti relativno skupi. Ipak možda ovo i nije najskuplji sport, ali duboko smo uvereni da se vredi potruditi i osetiti slobodu i uživanje koje samo letenje i krstarenje nebeskim prostranstvima može pružiti čoveku... Sve što Vas zanima u vezi plaćanja obuke letenja ili drugih troškova obuke – obratite se direktno Rukovodiocu Centra i uskladite Vaše potrebe sa mogućnostima...